Inspiratie vine de la sintagma latina “in spiritus” care in traducere inseamna “in spirit”, dar este de fapt o imbinare complexa intre divinitate, suflet si ratiune. Inspiratia este o energie individuala care ne stimuleaza creativitatea si ne ajuta sa gasim solutii nebanuite, sa dezvoltam idei noi si sa cream lucruri deosebite. Prin inspiratie ne sondam limitele constiintei noastre. Multa vreme inspiratia a fost inteleasa in exclusivitate ca o caracteristica a artei si artistului. Dar inspiratia se regaseste in orice act de creatie si a devenit o caracteristica a succesului personal si profesional, un element definitoriu al leadership-ului. Inspiratia este vesnica prin creatia in care se regaseste, dar in acelasi timp este si o expresie a spiritului vremii in care s-a creat.

Inspiratia o intalnim in fiecare zi: impresia vizuala din media, din reclama, de pe internet, cand observam oamenii pe strada, ca amintire a unor momente de emotie puternica, sub forma muzicii, aromelor, sentimentelor, perceptiilor, starilor, ideilor, viziunilor si sub multe alte forme. Inspiratia este viata si prin ea traim.

Pentru inspiratie ai nevoie de mai multe ingrediente care alcatuiesc o reteta personala, unica si irepetabila. Cert este ca inspiratia reactioneaza la stimuli, la impulsuri, la provocari. In cadrul workshop-urilor urmarim sa stimulam inspiratia prin teme provocatoare, prin brainstorming, prin schimb de experiente, prin discutii libere (pentru a promova procesul inspirational in companie ne puteti transmite solicitarea dumneavoastra aici.